VaderdagVaderdag in maart? Dat kan alleen in Antwerpen!

 

Een stukje geschiedenis

Waarom viert men in Antwerpen Vaderdag niet in juni, maar op 19 maart? De Vaderdag in juni kwam begin 20e eeuw overgewaaid uit Amerika. In Antwerpen is men koppig blijven volharden en viert men nog steeds de veel oudere Vaderdag op 19 maart, de naamdag van Jozef van Nazareth. Een traditie die rechtstreeks verbonden is met de Rooms-katholieke kerk en die we ook terug zien in bv Spanje. De band tussen Antwerpen en Spanje die al teruggaat naar de 16e-17e eeuw zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor de standvastigheid van de Antwerpenaren: Vaderdag, dat vieren wij op 19 maart!

Hoe viert versvanhier.be vader?

Bestel je voor het ophaalmoment van 18 maart voor minstens 50 euro (zowel voor ophaal als levering van alle producten) dan krijg je van ons een fles Kamil Surfer Rosa van 75 cl cadeau! Een leuk extra'tje om papa, pluspapa, opa, vava, vader ... mee te verrassen. Kamil Surfer Rosa is een Berchems biertje gebrouwen door Koen van Bieren van Begeerte, de korte keten ten top dus!

Onze ambachtelijke producenten en boeren zetten ook hun beste beentje voor: ook zij zorgen voor een leuk  aanbod aan Vaderdag-cadeaus! Je kan bij ons een fijnproeverspakket bestellen, verschillende wijnen, kaaskroketjes, pralines,  feestmenu's en nog heel wat meer. We maakten hiervoor een aparte categorie Vaderdag aan, waar we je een mooie keuze aan die producten bieden. Tussen 11 en 16 maart kan je daar kiezen uit heel veel lekkers rechtstreeks van boeren en ambachtelijke producenten, ook kleinhandelaars met een + komen bij ons aan bod.

Is je papa een echte keukenpiet? Dan kan je hem allicht ook blij maken met een cadeaubon van versvanhier.be Je kan deze bons op maat laten maken, stuur ons gewoon een mailtje: contact@versvanhier.be en wij doen de rest!

Wil je papa graag verrassen met een zelf samengesteld cadeau? Zoek ook niet verder: kies je producten uit op onze site en laat ons weten van welke producten wij voor jou een cadeautje moeten maken. Als extra'tje doen we er graag kookboekjes van Lekker van bij Ons bij! We doen je alvast een suggestie: Een flesje Demuerte wijn van Caveman Wines uit Mortsel, een blokje kaas van De Meirhoeve uit Hoogstraten, een doos borrelnootjes van Bjulk uit Berchem. Papa zal genieten van zijn aperitiefje!

Aan alle papa's, bompa's, vava's, opa's, pluspapa's....: geniet 19 maart van jullie dag!Marleen en Erik Vandeputte-De Gruyter en Jacobs - 08-03-2022