27/4: internationale dag tegen voedselverspillingOp 27 april is het internationale dag tegen de voedselverspilling en dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

Bij ons begint die strijd al bij de bron: door op voorhand je bestelling te plaatsen wordt er enkel geoogst of klaargemaakt wat besteld werd. Zo voorkom je onverkochte overschotten.

We bieden ook regelmatig 2e keuze groenten aan, kneusjes, die nog perfect zijn van smaak, maar er niet zo mooi uitzien. Ideaal voor lekkere saus of soep! Door af en toe hiervoor te kiezen red je ook heel wat lekkers van bij ons!

We kiezen ook bewust voor het aanbieden van kleinere hoeveelheden, zoals per stuk, per 500g. Ook zo voorkomen we verspilling, iedereen kan kopen wat hij/zij op kan eten!

Vergeet ook zeker niet onze keuze voor herbruikbare verpakking van kruidenierswaren, de zero waste verzorgingsproducten en het hergebruik van verpakking bij groenten!

Alle kleine beetjes helpen!

Ook jij kan een verschil maken!
 

Wist je bv dat je lekker groentezout kan maken met de schillen van diverse groenten? https://www.libelle-lekker.be/artikelen/187324/groentezout-dat-maak-je-zelf

Of deel je overschotje met je buurman of buurvrouw, zo leren zij ook de heerlijke smaken van versvanhier.be kennen! 

Gooi groenten niet weg, maar vries ze in! Ook dat kleine beetje prei, want dat verwerk je enkele weken later gewoon in quiche of in aspergesoep. 

Wij laten bv altijd het papieren zakje rond de champignons, papier slorpt vocht op en je champignons blijven langer vers! 

Heb jij nog een tip? Je kan hem delen op onze facebookpagina!Marleen en Erik Vandeputte-De Gruyter en Jacobs - 27-04-2022