14-22 mei: Week van de Korte KetenVan 14-22 mei vindt in heel Vlaanderen opnieuw de week van de korte keten plaats.

Ook in Berchem en omstreken gaan verschillende activiteiten door, georganiseerd door Vers van Hier.

  • Op zondag 15 mei kan je het team van Vers van Hier terugvinden op de 'Dag van de Zorg' bij de Maanwandelaars, locatie De Satelliet, Heuvelstraat 72 in Boechout. We starten heel weldra met een ophaalmoment op woensdag in Boechout. Het inclusief project van de Maanwandelaars sprak ons meteen aan.
  • Op woensdag 18 mei wordt elke besteller getrakteerd op iets lekkers bij het ophalen of leveren van de bestelling
  • Omwille van de onweersdreiging op vrijdag stellen we het happen en tappen uit tot een later moment. We verzamelen wel maandverband, edm voor de voedselbedeling.
    Op vrijdag 20 mei zwieren we de deuren van ons ophaalmoment aan de Verrezen Heer open voor 'Happen en Tappen voor het Goede Doel'. We bieden dan tegen zeer democratische prijs een natje en een droogje aan. De opbrengst van deze happen en tappen gaat integraal naar de strijd tegen maandverbandarmoede ism de voedselbedeling van de Verrezen Heer en St. Vincentiusvereniging. 
    Tussen 16-18u kan u voor 5 euro komen genieten van 3 proevertjes en een glaasje. U kan tussen die uren ook maandverband, tampons... komen doneren. Plaats van de afspraak: Berchemstadionstraat 8 te Berchem.

Meer informatie over de week van de korte keten vindt u op: www.weekvandekorteketen.be

Dit is een initiatief van VLAM, de Vlaamse provincies, Recht van bij de Boer, Steunpunt Korte Keten en de Vlaamse overheid.Marleen en Erik Vandeputte-De Gruyter en Jacobs - 10-05-2022