Update ophaal/levermomentenHoeft het nog gezegd? De energiecrisis zorgt ervoor dat we stilstaan bij onze manier van leven en doen en deze proberen te optimaliseren en onze middelen efficiënt trachten in te zetten. Zo ook bij vers van hier. We zetten de meest recente aanpassingen even op een rijtje:

  • Gebroeders Vercammen levert enkel nog aan huis op vrijdag en zaterdag. De donderdaglevering valt (voorlopig) weg.
  • Wij zetten meer en meer in op leveringen aan huis met de e-bakfiets. Zo leveren we op woensdag in 2018 en 2020 Antwerpen, 2600 Berchem en 2640 Mortsel. Woon je op de grens van deze postcodes? Neem dan contact met ons op, liefst maandagnamiddag. Zo kunnen  we inschatten of extra leveringen mogelijk zijn. Op vrijdag leveren we uitsluitend in 2600 Berchem. Maar ook hier weer, woon je op de grens, neem dan woensdagvoormiddag contact met ons op en we bekijken of een extra fietsrit mogelijk is. (contact@versvanhier.be)
  • Spreek je buren, vrienden, kennissen, familie, collega's eens aan: wie samen bestelt spaart ook ritten, wie rechtstreeks bij de boer of ambachtelijke producent koopt, geeft deze ook de broodnodige veerkracht om deze crisis te doorstaan.
  • Opteer meer dan ooit voor seizoensgebonden: spruitjes, peterseliewortel, pastinaak, veldsla, witlof, pompoenen: keuze te over ook in de winter. De serregroenten gaan schaars worden en allicht ook heel duur. Maak gebruik van 2e keus aanbod om in te vriezen voor sauzen, soepen, ovenschotels... (inspiratie nodig? surf naar lekkervanbijons.be) Niet vergeten: een volle diepvries verbruikt minder dan een half lege!
  • Doe ook eens aan restjeskoken: groenten in de soep of quiche, een omelet met een restje kaas of vlees onder. Of maak je buurman/vrouw blij met een portie die je zelf niet meer op kan. 
  • Bij ophaal op vrijdag gaan we ook bewuster met energie om, een deur kan al eens vaker dicht zijn, maar de CO2 meter gaat ervoor zorgen dat we de luchtkwaliteit blijven monitoren en je dus veilig bij ons kan komen afhalen.

November telt een aantal feestdagen:

  • 2 november is er geen ophaal of leveringen aan huis. Wij gaan dan met ons gezin ook even uitwaaien.
  • 4 november gaat onze ophaal/levering aan huis gewoon door zoals anders
  • 11 november is er geen ophaal of leveringen aan huis.
  • 12 november is er geen levering door Gebroeders Vercammen

Ondertussen kan je nog tot eind oktober verder sparen voor een extra korting. Een actie waar wij van vers van hier volledig de kosten voor dragen en onze boeren/ambachtelijke producenten/kleinhandelaars niks minder door krijgen. 

Korte keten, eerlijke prijzen, kwaliteitsproducten: het blijven waarden die wij hoog in het vaandel willen blijven dragen en dat kunnen we alleen samen met jullie realiseren! Bedankt om telkens opnieuw voor ons te kiezen!

De Hongerige Stad #56 : Meer eten uit de korte keten - Pakhuis de Zwijger

 

 Marleen en Erik Vandeputte-De Gruyter en Jacobs - 16-10-2022