Zorgen voor mekaarMet de herfstvakantie voor de deur wordt het weer een drukte van jewelste bij Tuinbouwbedrijf Vercammen. Zoals elke schoolvakantie organiseren zij ook nu weer dagkampen voor kinderen. Kinderen maken er kennis met het boerenleven, maken lekkere dingen met groenten en fruit van eigen kweek, de boswachter komt op bezoek, er is een free podium en nog veel meer. Ideale buitenontspanning tijdens de vakantie,dus!

Maar, er is meer. Die kampen worden niet zomaar georganiseerd! Nee, de opbrengst van die kampen gaat integraal naar de Zorgboerderij Tallaart VZW. Een project dat Evi naast het tuinbouwbedrijf graag mee onder haar vleugels neemt. De term verraadt het al: het gaat om zorgen, zorgen voor mekaar!

Zorgboerderij Tallaart VZW is een veilige thuishaven, buiten de 4 muren, voor wie het moeilijk heeft om mee te draaien in de rat race van de huidige maatschappij. Het biedt mensen perspectieven, binnen hun mogelijkheden. Je vindt de zorgboerderij ook terug op versvanhier.be: het project met zorg gemaakt, dat smaakt, zorgt voor de gesneden pompoen, soepgroenten, kolen... Op deze manier kunnen mensen die altijd verzorgd worden eens zorgen voor iemand anders. Dat is voor hen zoveel waard!

Ter illustratie citeren we graag een stukje uit hun eigen website:

Een bonte bende

Vier keer per week komen verschillende mensen helpen op ons tuinbouwbedrijf. Op maandag verwelkomen we een groepje van een zestal bij Emmaüs geplaatste jongeren, die samen met een begeleider meewerken op de boerderij. Zij nemen de zorg voor de paarden, de koeien en de groenten op zich. Op dinsdag en vrijdag begeleiden we zelf een persoon met autisme. Op donderdag werken we meestal aan ons PDPO Project ‘Met Zorg Gemaakt, dat smaakt!’ met de zorggasten die op dat moment komen. Tot slot werken we samen met de Landelijke Gilde Duffel-Mijlstraat en Cera. Cera hielp ons mee met de inrichting van een snoezelhoek welke essentieel is om ook onze andere projecten te laten slagen.

Voor ons was de zorgboerderij een belangrijke factor om te kiezen en te blijven kiezen voor Gebroeders Vercammen als partner in ons verhaal. Los van kwalitatief hoogstaande producten, een vegaplan-certificatie, duurzame teelten, een meetpunt van de Vlaamse milieumaatschappij naast hun velden,... vinden wij dat samen zorgen voor een betere maatschappij bijzonder waardevol! Elke dag opnieuw!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
De boswachter op bezoek tijdens een boerderijkamp
Kan een afbeelding zijn van eten en binnen
koken met lekkere groenten en fruit


Marleen en Erik Vandeputte-De Gruyter en Jacobs - 26-10-2021