Sinteressante DingenSinteressante dingen

De Sint is weer in het land en dat brengt uiteraard weer heel veel Sinteressante weetjes met zich mee. Professor Van den Uitleg, u kent hem wel,  helpt ons mee op weg.

Sinterklaas zegt u? Chocolade zeg ik! 

Die gingen we niet zo ver zoeken. Op een wat druilerige woensdagochtend in september stapten we The Chocolate Wizard in Mortsel binnen. We maakten een eerste keer kennis met Natalya, de drijvende kracht. Na dat woensdags bezoekje kregen we al snel een mail: Ja hoor, wij doen mee aan Vers van Hier! 

Oei...professor Van den Uitleg springt even bij: Wisten jullie dat de Azteken en de Maya’s al chocolade kenden? Zij maakten er een soort Godendrank mee! 
Ah nee, professor, bedankt voor het weetje! 

Onze Belgische chocolade is wereldvermaard en ook bij The Chocolate Wizard werken ze voor de volle 100% met Belgische chocolade van Belcolade. Belcolade is, net zoals Vers van Hier trouwens, een 100% Belgische onderneming. Ze legt zich toe op de toelevering van duurzame kwaliteitsproducten aan chocolatiers in België en daarbuiten. Met die chocolade tovert onze Wizard de lekkerste dingen: orangetten, pralines, chocobombs, chocolade ventjes en nog zo veel meer.

Ja, professor? Wat wil je weten? Ha, je wil wat uitleg over Vers van Hier. Wel, professor, Vers van Hier is ook een 100% Belgische onderneming, je zou zelfs kunnen stellen Berchemse onderneming. Voor het bouwen van hun webshop gebruiken ze de software van Linked.farm, een Belgische coöperatieve, waar zij ook aandeelhouder, dus coöperant van zijn. Dat is pas lokale handel op zijn best, nietwaar Professor?

Terug naar de chocolade nu. Speciaal voor Sinterklaas maakt Natalya (samen met haar man Erik) de lekkerste chocoladefiguren. Alles wordt vers gemaakt in eigen atelier, niks industrieel, niks dat al maanden klaar staat ergens in een magazijn. Wat denk je? Mag onze tovenaar ook jouw schoentje vullen dit jaar?

Sinterklaas doet soms gezond!

Hier is de professor weer: Sinterklaas is al wat op leeftijd en dan is het belangrijk dat hij evenwichtig eet, nietwaar? Zeker, professor, zeker. Hoe oud is Sinterklaas eigenlijk, professor. Ach lief kind, heel oud, Sinterklaas is zeker 1700 jaar, misschien zelfs ouder. Maar ach, wie telt de jaren dan nog hé.

Voor die gezonde Sinterklaas hebben we uiteraard ook bij Vers van Hier een alternatief. Wat dacht je van een Sinter’KAAS’letter, een mooie cadeauverpakking met een stuk jonge kaas of fenegriek kaas in. Heb je liever appels, peren, mandarijnen, clementines… ook daar kunnen we je mee helpen. We stelden zelfs een speciaal Sinterklaaspakket samen, met lekker fruit en een wortel voor ‘Slecht weer vandaag’

Heeft Sinterklaas ook speciale goestingskes?

Wie kan ons dat beter vertellen dan professor Van den Uitleg? 

Wel lief kind, het zit zo, de Sint eet al eens graag euh….bijzondere dingen. Ah ja, professor? Jaja, rolmops bv, met witlof met een hardgekookt eitje onder en puree. Hé professor, dat is toeval, dat aten wij thuis toen ik klein was soms ook. De Sint heeft goede smaak!

Want Sinterklaas in aantocht of niet: ook onze andere producenten werken volop aan hun aanbod. Bij STELOY kan je vanaf nu zure vis, coquilles en tongfilet bestellen. De Sint heeft dat goed bekeken.

Wat denk je? Vier jij dit jaar Sinterklaas met versvanhier.be? 

Doe ook zeker mee aan onze Sinterklaaswedstrijd: we verstopten 6 Sinterklaasjes op onze webshop. Ga er naar op zoek en stuur je deelnemingsformulier vandaag nog in. Je vindt het formulier op:  https://forms.gle/yUHYoMV3kqsbp7xw9Marleen en Erik Vandeputte-De Gruyter en Jacobs - 17-11-2021