Een Formidabel Kerstfeest!Kerst bij versvanhier.be

Nu Sinterklaas terug naar het warme Spanje is, wordt het tijd om onze kerstboom terug boven te halen, lichtjes, kerstballen en slingers op te hangen. 

Hoe het ooit was…

Bij Kerst denk ik altijd terug aan de kerstavond-feesten bij de bomma vroeger. Met heel de familie samen rond de kersttafel. Koken kon ze wel, ons bomma! 

Voor Kerst koos ze traditioneel voor kalkoen met appelsien. Tientallen appelsienen werden gepeld, ontveld, in fijne plakken gesneden en laag per laag in een schotel geschikt. Tussen elke laag appelsien kwam dan een dunne laag suiker. Als de schaal gevuld was, werd ze in de kelder gezet, dan kon de suiker in de appelsienen trekken en voor lekkere (zoete) saus zorgen. Zelfgemaakte kroketten hoorden er ook bij. 

Die kelder van de bomma, ik zie mij er nog binnen gaan, met de gele emaillen potten op de schappen naast de trap, de hespkes die hingen te drogen. 

De bomma experimenteerde soms ook wel eens: met garnaalkroketten of visschelpen. 

Elk feest waren er ook de fopcadeau’kes. Secret Santa noemen ze dat nu. We gaven een washandje met nummertjes in door op muziek. Als de muziek stopte, dan mocht degene die het washandje vast had, een nummertje trekken en dat cadeauke open doen. 

Behalve de geur van  kalkoen en appelsienen, doet Kerst me ook altijd denken aan rumrotskes…pralines met een beetje rumsmaak…wat voelden we ons als kinderen toch groot als we er daar één van mochten proeven.

Ook vandaag vieren we Kerst

Ook versvanhier.be hult zich de komende weken in Kerstsfeer: onze bijzondere kerstverkoop staat open, je kan vanuit je gezellige woonkamer, samen met je gezin, online je kerstmenu samenstellen en nog wat cadeautjes shoppen. We kozen voor niet te veel poespas dit jaar, gewoon degelijke eerlijke kost, met een extra’tje. 

December is bij ons ook de maand bij uitstek om eens iets speciaal te doen, voor het goede doel. Dit jaar nodigden we dan ook de leerkrachten van St. Gabriël in Boechout uit. Zij lopen elk jaar met 2 teams mee, met de 100 km run van Kom op tegen Kanker. Om dit mogelijk te maken zoeken ze uiteraard centjes. Op 17 december komen ze langs tijdens ons ophaalmoment en kan je een zakje gemengde snoep of cuberdons kopen voor 5 euro. Je kan de zakjes in die week ook al op voorhand bestellen via onze webshop. Want vergeet niet: wie goed doet, goed ontmoet!

Als ambassadeur van Lekker van bij Ons, kiezen we ook dit jaar weer voor een kerstfeest van bij ons. Inspiratie nodig? Surf dan zeker naar lekkervanbijons.be Je vindt er gerechten voor ieders beurs, van super makkelijk, tot een beetje moeilijker. Maar altijd, met heel veel producten van eigen bodem!

Geen zin om zelf in de potten te roeren? Zowel STELOY als Vleesambacht Van de Weyer bieden feestgerechten aan. Bij Gebroeders Vercammen vind je met zorg gemaakte soepen, je smult niet alleen, je ondersteunt er ook zorgboerderij Tallaart mee.

Nog op zoek naar een leuk cadeautje? We hebben heel wat in de aanbieding: een biertje voor opa, een flesje wijn voor nonkel Bart, een pakje kruidenthee voor oma, een bruisbal voor Marie, een chocobomb voor Sander, een cadeaubon voor Tante Mie. Je hoeft echt die drukke winkelstraten niet in, om origineel uit de hoek te komen.

Ons ophaalmoment van 24 december verhuist naar 23 december. 

Vergeet zeker niet om dan wat extra voorraad in te slaan, tussen Kerst en Nieuw gaan we er een weekje tussenuit. Gebroeders Vercammen levert dan nog wel aan huis.

We wensen je ">FORMIDABELE feestdagen toe! 

Marleen, Erik, Sander en Lars

Alle Boeren, Ambachtelijke Producenten en Lokale Handelaars van versvanhier.beMarleen en Erik Vandeputte-De Gruyter en Jacobs - 10-12-2021