De VlijtKoffiebranderij De Vlijt is opgericht omstreeks 1926 in een klein huisje aan de Kleine Cauwenberg, een zijstraat van de Paardemarkt in Antwerpen. Hier werd de koffie gebrand die van op een stootkar verkocht werd op de openbare markten.

Eind jaren twintig werd dit pand echter te klein en verhuisden ze naar de Tweemontstraat 120 in Deurne. Hier was er meer plaats voor de opslag van de koffie en de overige “Koloniale waren” en hier was vooral plaats om het paard te stallen dat hun kar naar de markt trok.

In 1938 was ook dit pand te klein geworden en werd er een moderne koffiebranderij met bijhorende winkel in de Clara Snellingsstraat in Deurne gebouwd. Tijdens de oorlog was er bijna geen koffie te verkrijgen en bovendien werden alle vrachtwagens opgevorderd door de Duitsers. Maar door de goede contacten met de invoerders was Koffie De Vlijt één van de eerste koffiebranderijen in Antwerpen die terug koffie en andere voedingsmiddelen aan de klanten kon aanbieden. Dit zorgde voor een enorme doorbraak.

Modernisatie bleef niet uit, in 1956 werd een marktwagen aangekocht en deze was één van de eerste die men destijds op de Antwerpse markten aantrof.

In 1989 werd de toenmalige koffiebranderij uitgebreid tot meer dan het dubbele van de oppervlakte en er werd een nieuwe winkel aangebouwd op de Gallifortlei te Deurne.

Momenteel is de vierde generatie reeds actief binnen het bedrijf. Met heel ons team proberen wij elke dag opnieuw om u het perfecte kopje koffie en thee aan te bieden.Contactgegevens
Nathalie Hannes
nathalie@cuperuskoffie.be,glenn@cuperuskoffie.be
www.koffiedevlijt.be

Klik hier om alle producten van De Vlijt in de webshop te bekijken


De Vlijt